reede, 27. aprill 2018

Nii, kus ma peatusin?
26.04. olime koolis ja lõpuks kohtusime Josega, kes on pealik praktika korraldamises nii riigi sees kui ka välismaal. Väga imposantne huumoriga mees. Temaga siis rääkisime praktika korraldamise süsteemist. Huvitav on see, et selle kooli õpilased võivad minna praktikale üle kogu maailma, kuid peavad arvestama majutuse ja transpordi kuludega. Kui finantsolukord lubab, siis palun väga, mine kuhu tahad. Populaarsed praktikakohad on Hispania ja Costa Rica. Praktikantide kontroll toimub kas Skype kaudu või Jose lendab kohale. Õpilased on väga motiveeritud ja lähevad praktikale, et väga tõsiselt töötada. Kokkuvõttev hindamine toimub praktikakohal.
Pärast Jose kutsus meid kooli restorani lõunale, mis koosnes 6-st käigust (minisalat, kala, teine kala, soojad juurviljad, veiseliha ja dessert) ja maksis kokku 8 eurot (mis võrreldes linna hindadega on väga odav). Restoran ka avatud linna elanikele. Kuid märkasin, et selleks, et kõik 6 einet ära süüa, lõuna aeg peab olema vähemalt 1,5 tundi! Meie ei ole sellega harjunud, vist kahjuks:)
Kohe pärast lõunat pidin ruttu minema Yeatman hotelli, lahendama probleemi õpilastega. Nii lõppeski pikk päev.
27.04. hommikul jälle kooli, kirjutasime alla kõik minu projektiga seotud dokumendid ja läksin tundi, kus olid juba tuttavad õpilased ja õpetaja Patricia. Tunni teema oli "Check-in and check-out premium klassi hotellis". Väga huvitav oli vaadata, kuidas õpilased mängivad erinevaid rolle, lahendavad mängides erinevad probleeme. Läksin klassist välja väga positiivse enesetundega!
Kahjuks, kõik lõppeb kunagi, aeg lendas nii ruttu. Õhtul kohtusin meie praktikantidega, andsin viimased soovitused tööandja poolt ja aeg on kohvreid pakkida.

Goodbye Porto!